Шрифт
Цвет
Графика
Изображение точки

Чтобы увидеть режим дополненной реальности в действии:

1. Установите приложение ARTEFACT для iOS или Android;

2. Найдите выставку «Kamchatka. From Hypothesis to Truth»

3. Нажмите на кнопку «Распознать» и наведите камеру на экспонат;

Скрыть точки интересаПоказать точки интереса
Показать в высоком качестве

Chinook salmon

Время создания
the early 21st century
Место создания
the Kamchatka Peninsula, Russia
Размер
19x9x70 cm
Техника
taxidermy
1
Открыть в приложении
#1

Salmonids are a large family of fish that appeared as far back as the Mesozoic era. A distinctive feature of fish from this family is the presence of an adipose fin. Kamchatka waters are predominantly inhabited by representatives of the genus Oncorhynus. It includes six species: pink salmon, chum salmon, coho salmon, chinook salmon, sockeye salmon and cherry salmon.

Pacific salmon are semelparous anadromous fish, that is, they spend part of their lives in the sea and part in freshwater rivers, dying after the first spawning. This genus inhabits the North Pacific Ocean. The fry, hatching from the egg, slip into the sea, where they usually spend several years. During the marine period, the fish make long migrations far into the ocean, but usually return to the rivers where they were born. In science, this characteristic is called “homing”.

After entering fresh water, the appearance of Pacific salmon changes. The coloring of the body and head darkens: silvery hue is replaced by a bright one, and the flesh becomes paler. At the same time, the amount of fat decreases, as the fish stop feeding, switching to the use of their own fat reserves. Fat, which was stored while being at sea, is enough to move against the flow of rivers to the spawning ground, building a nest and laying eggs. The corpses of the dead parents become food for the newly born offspring.

Chinook salmon is the largest of all Pacific salmon. This fish of the Northeast can reach one and a half meters in length. Chinook salmon enter rivers for spawning from the fourth to seventh year of life. Salmon fattens up in the waters of the Bering Sea, adjacent to the ridge of the Commander and Aleutian Islands. It feeds primarily on small fish.

Chinook salmon became famous due to its taste qualities. The meat of this fish has long been valued by people more than gold. Stepan Petrovich Krasheninnikov, a famous Russian botanist, geographer, ethnographer and traveler of the 18th century, wrote,

#2

There is no similar fish to it in taste. Kamchadals so highly esteem this notable fish that they eat the first-caught fish, cooked on fire, with expressions of great joy.

#3
читать дальшескрыть
00:00
00:00
1x

Chinook salmon

Время создания
the early 21st century
Место создания
the Kamchatka Peninsula, Russia
Размер
19x9x70 cm
Техника
taxidermy
1
Наведите камеру вашего смартфона, чтобы открыть в приложении
Поделиться
ВконтактеОдноклассникиTelegram
Разместить на сайте
Скопировать ссылкуСкопировано
Скопировать код
Открыть в приложении
Чтобы увидеть режим дополненной реальности в действии:
  1. Установите приложение ARTEFACT для 
  2. iOS или Android;
  3. Найдите выставку «Картины в деталях»
  4. Нажмите на кнопку «Начать просмотр» и наведите камеру на картину;
  5. Перелистывайте картины на компьютере и следите за происходящим на экране смартфона.
 
Мы используем Cookies
Во время посещения данного сайта, Минкультуры России может использовать общеотраслевую технологию, называемую cookie. Файлы cookie представляют собой небольшие фрагменты данных, которые временно сохраняются на вашем компьютере или мобильном устройстве, и обеспечивают более эффективную работу сайта. Продолжая просматривать данный сайт, Вы соглашаетесь с использованием файлов cookie и принимаете условия.
Подробнее об использованииСкрыть
Содержимое доступно только на русском

X

Нашли опечатку?...

%title%%type%